top of page

Hoe twee staps verificatie Gmail te activeren?

Gmail is 's werelds populairste e-mailservice. De redenen hiervoor zijn talrijk, te beginnen met het feit dat Gmail uiterst veilig is. Je kunt er zeker van zijn dat de hackers niet kunnen doordringen in de veiligheidsbescherming die is ingesteld door Gmail-ondersteuning sontwikkelaars. Toch is zelfs dit misschien niet voldoende om uw gegevens veilig te houden. U moet er ook voor zorgen dat niemand uw geheime informatie in handen krijgt.


Volgens de mensen van Gmail ondersteuning Nederland, is de authenticatie in twee stappen de beste manier om de veiligheid van uw Gmail-account te vergroten. Op deze manier hebben zelfs als u per ongeluk uw wachtwoord aan iemand weggeeft, geen toegang tot uw Gmail-account. Naast het wachtwoord hebben ze ook een beveiligingscode nodig.


Hoe tweestapsverificatie werkt?


De tijden dat het wachtwoord het enige was dat uw account veilig hield, zijn al lang voorbij. Tegenwoordig heeft u de mogelijkheid om uw Google-account ultraveilig te maken met de 2-factorverificatie. Op deze manier moet de gebruiker bij het inloggen op het account vanaf een ander apparaat het wachtwoord invoeren, maar ook een tijdelijke code van Google. Die code kan aankomen in een sms, maar ook via een telefoontje. Als alternatief kunnen de gebruikers ervoor kiezen om een beveiligingscode te verkrijgen via een toepassing of via een USB-beveiligingssleutel.


Zoals u ziet, is het inschakelen van de 2-factorverificatie een zeer goede keuze. Om dit te doen, heeft u geen technische ondersteuning van Gmail nodig. Het enige wat u hoeft te doen is deze stappen te volgen:


  • Stap 1 - Meld u aan bij uw Google-account

  • Stap 2 - Ga naar de authenticatiepagina in twee stappen

  • Stap 3 - Volg de instellingen op het scherm, inclusief het selecteren van de verificatiemethode (sms, spraakoproep, app, etc.)

Zoals u ziet, is het voltooien van het authenticatieproces in twee stappen iets dat snel en gemakkelijk wordt gedaan. Kort gezegd betekent dit dat u geen reden hebt om de beveiliging van uw Gmail-account niet te verbeteren. Als je problemen ondervindt, kun je natuurlijk het nummer van de klantenservice van Gmail bellen!


Read more blogs -

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Wat zijn de stappen om een map in Gmail te maken?

Gmail is een van de populairste e-mailplatforms die door mensen over de hele wereld worden gebruikt. Aanvankelijk waren er veel concurrenten op deze markt, maar de functies van Gmail zijn veel geavanc

bottom of page